Machine FRP/GRP за резервоарот за панели

Machine FRP/GRP за резервоарот за панели

FRP Hydraulic Press е машина за формирање која користи притисок на хидрауличен систем за да притисне композитни материјали FRP/GRP во септички резервоари, резервоари за вода, капаци на шахти, садови за цвеќиња и други производи.Machines FRP/GRP за резервоари на панели често се користат во процесите на формирање на печатот.АнХидраулична преса за формирање FRPМоже да произведе производи за резервоар за вода FRP со различни големини и спецификации со замена на калапи со различни форми.

Резервоарот за вода со фиберглас е нов вид резервоар за вода што најчесто се користи на меѓународно ниво.Неговите уникатни перформанси ги решаваат проблемите со тешката тежина на резервоарот за вода на кондензатот, лесно истекување, лесен раст на мов, лесен 'рѓа на резервоарот за вода на челична плоча и загадувањето на квалитетот на водата предизвикано од анти-карацијата.Има предности на добар квалитет на водата, без истекување, лесен, убав изглед, долг животен век и лесна инсталација.

Machines FRP за резервоари за панели

Hengенкси хидраулична опрема копродукции, Ltd.Обезбедува машини FRP/GRP за тенкови на панели во различни тони, како што се 200 тони, 315 тони, 500 тони и 630 тони.Може да притисне и формира производи во едно.Покрај тоа, формирањето на печатот исто така може да избере помеѓу структурата од четири колони и структурата на рамката.

Нашите машини FRP/GRP за резервоари на панели имаат независен електричен механизам и електричен систем.Користејќи ја централизираната контрола на копчето, може да се реализираат три начини на прилагодување, рачни и полуавтоматски.Работниот притисок на машината, брзината на притискање, брзото спуштање на товарот и мозочниот удар и опсегот на забавување може да се прилагодат според барањата за процеси за да се заврши процесот на исфрлање.Постојат два режима на процеси: процес на исфрлање и процес на истегнување.Секој процес има две активности на процеси: постојан притисок и фиксен мозочен удар.Процесот на обликување на постојан притисок има одложување на исфрлање и автоматски се враќа на позицијата по притискање.

 

Технологија за обработка на машини FRP/GRP за резервоари за панели

Одредена количина на композитен материјал FRP/GRP се става во пар метални калапи.Под одредена температура и притисок, композитниот материјал се загрева и пластизира во шуплината на калапот, а притисокот создава проток што ја исполнува празнината на калапот и предизвикува смолата да претрпи реакција на лекување.Кога композитниот материјал тече и ја исполнува шуплината на калапот, не само смолата тече, туку и засилувачките материјали исто така течат така што смолата и влакната ги исполнуваат сите делови на калапот шуплина во исто време.

ФРП резервоар-7-7

Структурни карактеристики на машините FRP/GRP за резервоари на панели

1. Структурниот дизајн на резервоарот за вода FRP што формира хидрауличен печат е компјутеризиран.Алатката за машини има едноставна структура и е економична и практична.
2. Хидрауличната контрола усвојува интегриран систем на вентил на кертриџот, кој има сигурни активности, долг животен век, мало хидраулично влијание и ги намалува поврзувањето на цевководите и точките на истекување.
3. Независниот систем за контрола на електрична енергија ја прави опремата да работи со сигурност, да работи со сигурност и да одржува лесно.
4. Преку оперативниот панел, може да се реализираат два процеси на обликување на фиксен удар и постојан притисок.И има функции како што е одржување на времето за тркалање.
5. Работниот притисок на лизгачот, опсегот на мозочен удар на не-оптоварување брзо движење надолу и бавното движење напред на машините FRP/GRP за резервоарите на панелите може да се прилагоди според барањата за процеси.

 

Co. Zhengxi Hydraulic опрема Co., Ltd. е компанија која се фокусира на истражувањето и развојот, производството и услугата на голема и средна опрема за хидрауличен печат.Годишната излезна вредност е скоро 400 милиони јуани, а фабричката област е повеќе од 30.000 квадратни метри.Главните производи вклучуваат композитни материјали хидраулични преси, метални хидраулични преси, хидраулични преси за обликување на фиберглас, хидраулични преси за фалсификување, фалсификувани преси и разни калапи за поддршка (празно, цртање, обликување, фалсификување), итн. Клиентите покриваат повеќе од 300 градови Во регионите во Кина и прекуокеаните како Централна Азија, Европа, Африка и Јужна Америка.Ако имате какви било потреби, ве моламКонтактирајте неденес.

 


Време на објавување: Октомври-12-2023 година